Kış Aylarında Dudak Bakımı


Dudak Çatlamasını Önlemek İsteyen Erkekler Neler Yapabilir
Yumuşak ve pürüzsüz dudaklar, fiziksel güzelliğin en önemli göstergelerinden biridir ama dudaklardaki deri, yağ bezlerinden yoksun olduğu için çabucak kuruyup, çatlayabilir. İşte siz de bu durumdan şikayetçiyseniz, aşağıdaki tavsiyeleri uygulayarak kış aylarında çok daha pürüzsüz dudaklara sahip olabilirsiniz.
Dudaklarınızı haftada bir kez yumuşak hareketlerle fırçalayarak peeling yapın. Kullanılmamış bir diş fırçası bu işlem için birebirdir. Peeling için ise şu reçeteyi kullanabilirsiniz: 2 çay kaşığı irmiği, yarım kaşık balla karıştırın ve bu karışımla dudaklarınıza nazik bir şekilde masaj yapın.
Rujların çoğu derideki gözenekleri kapadığı için özellikle kalıcı rujları kış aylarında kullanmamaya çalışın. Eğer ruj kullanmakta kararlıysanız, öncesinde dudaklarınıza besleyici özelliği olan bir dudak koruyucusu sürmeyi unutmayın. Böylelikle dudaklarınızı hem kurumaya hem de soyulmaya karşı korumuş olursunuz.
Derinizdeki ölü parçaları kesinlikler koparmayın. Dudaklarını ısırma huyu olan kadınların, hayatları boyunca 2 ila 4 kilogram arasında ruj yediğini biliyor muydunuz? Ilık susam yağı, dudaklarınızın yumuşamasını sağlayacaktır. Ayrıca dudak yalamaktan ve dudağınızın kenarındaki derileri koparmaktan da hemen vazgeçin.
Bol su içmek gerekliliği, sadece yaz ayları için geçerli değildir. Vücudunuzun kış aylarında da ortalama miktarda suya ihtiyacı vardır. Unutmayın; kış aylarında içtiğiniz su, sadece dudaklarınızı nemlendirerek çok daha iyi görünmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda kuruyan teninize de iyi gelecektir.
Dudak sağlığınız için mutlaka doğal dudak koruyucularını tercih edin. İşte dudak derinizi nemlendirmeye yarayacak harika bir formül: Bir adet siyah çay poşetini sıcak suya daldırıp çıkarın ve dudaklarınızın üzerinde üç ya da dört dakika bekletin. Ne kadar işe yaradığını görünce şaşıracaksınız. ertesigun.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder