Kaş boyama nasıl yapılır, evde kaş boyama:


Kaş boyama, saç ve kaş renk uyumunu sağlarken yüz güzelliğimizi artırıp doğal bir görünüm kazanmamızı sağlayan çok basit ve çok işe yarayan bir yöntemdir.Kaş boyama, kaşları saç rengi ile uyumlaştırmanın en ideal yoludur. Kaş boyamayı kaş rengi ne olursa olsun herkes kuaföre gitmeden kolayca evde kaş boyaması yapabilir.

Kaş boyama nasıl yapılırevde kaş boyaması için ihtiyaç listesi:
Pamuk pedler
Tonik
Kaş boyası
Boya geliştirici
Boya fırçası
Boya lekesi sökücü
Kaş boyama nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak evde kaş boyaması gerçekleştirebilmek için aşama aşama yapılacak aşağıdaki adımları sıralayabiliriz:
Evde kaş boyama birinci adım: Kaşlarınızı hazırlayın.
Kaşınızı makyaj ürünleri ve yağların kalıntılarından tamamen temizlediğinizden emin olacak şekilde temizlemekle işe başlayın. Çünkü herhangi bir yağ, kaşınıza süreceğiniz kaş boyasının etkinliğini belirli bir şekilde değiştirecektir.
Evde kaş boyama ikinci adım: Kaşınız ve saçınıza uygun kaş boyası rengini seçin.
Şu genel kurala riayet etmek daima size bir şıklık katacaktır: Eğer saçlarınız koyuysa saçlarınızın da koyu olması ya da bir ton açık olması gerekir. Eğer saçlarınız sarıysa kaşlarınıza hafif koyu gölgelendirme yapmalısınız.
Evde kaş boyama üçüncü adım: Kaş boyamasına hazır olun.
Boya ve boya geliştiriciyi bire bir oranda karıştırın, hamur gibi bir yoğunluk oluşturmak için bunları birlikte harmanlayın. Kaş boyama solüsyonunuzun karışımını yapar yapmaz kaşlarınıza uygulayın. Çünkü iki dakikadan fazla boyanın boşta durması etkisini kaybetmesine neden olacaktır.
Evde kaş boyama dördüncü adım: Renkten tam yararlanın.
Kaş boyarken boyanın kaş köklerinize tam olarak ulaşmasını sağlayın. Kaş boyamada boyayı özgürce kullanın. Boyanın etkisini tam olarak göstermesi için boyayı kaşlarınıza tam olarak yedirin.
Evde kaş boyama beşinci adım: Zamanlama.
Kaş boyamayı yaptıktan 3 dakika sonra kaşınızı kuru doğal pamuk pediyle temizleyin. Kaşınızı aynadan kontrol edin. Kaşınızın istediğiniz renge gelmediğini görüyorsanız boyamayı tekrar edin ve bir 3 dakika daha bekleyin.
Evde kaş boyama altıncı adım: Kaşlarınızı temizleyin.
Kaş boyama işleminizi tamamlamak için istenmeyen tüylerinizden kurtulmanız tavsiye edilir.
Kuru ve yüzde yüz doğal pamuk pek kullanarak tüm kaşınızı temizleyin. Kaşlarınızın üzerinden renk lekesi sökücüye batırılmış bir pamuk pedle bir daha üzerinden geçin. Bu boyanın hareketlenmesini durduracaktır.
Evde kaş boyama yedinci adım: Teması bitirme.
Kaş boyamayı tamamlamak için istenmeyen tüylerden kurtulmanız tavsiye edilir. Köşeli bir fırçayla gölgelendirme veya bir kalemle boş alanları doldurun. Böylece kaş boyama işleminiz tamamlanmış olur.
Kaş boyama nasıl yapılır sorusuna yukarıda verilen evde kaş boyama için yapılacak basit ancak önemli hususlara dikkat ederek kaşlarınızı çok kolay ve güzel bir şekilde boyayabilirsiniz.


www.nenasilyapilir.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder