Badem Yağının Saça Faydası


Şampuanlar, güneş, havuz, deniz gibi birçok etkenden dolayı saçlar oldukça yıpranıyor. Kıyafet, makyaj ne kadar kusursuz olursa olsun saç bakımsız olduğunda hepsine gölge düşürür. Bundan dolayı saç bakımına önem göstermeliyiz. 


Yıpranmış saç görüntüsüne sahip olmayı hiç birimiz istemeyiz. Televizyonlardan, dergi ve internet sitelerinden badem yağının saça faydasını okuyoruz, izliyoruz ve öğreniyoruz.

Saçlarınızın daha gür, sağlıklı ve parlak görünmesinin yolu badem yağının kullanımından geçiyor. Böyle bir görüntü elde etmek istiyorsak oda sıcaklığındaki badem yağını parmak uçlarımıza sürdükten sonra saç diplerine küçük hareketlerle, masaj yaparak uygulayabiliriz. Badem yağını saç diplerine yedirdikten sonra bone takarak ortalama bir bir buçuk saat bekletmeliyiz.  Daha sonra sıcak su yardımıyla badem yağını temizleyebiliriz.
Badem yağının saça faydaları; Saçların E vitamini gereksinimini karşılar. Saçları güçlendirir. Saçlarda kırık oluşumunu engeller. Saçları besler. Saç bakımında koruyucu ve nemlendirici olarak kullanılır. Saçlarınızın gürleşmesini, daha hızlı uzamasını ve parlak görünmesini sağlar.
Badem yağı uygularken dikkat etmemiz gereken bir unsur var. Yağı saçımıza sürdükten sonra hemen duşa girmemeliyiz. Suyun etkisiyle vücuda yayılan badem yağını temizlemek zor olacağı için önce saçımızı yıkayıp daha sonra duş almamız gerekir.

Bu uygulamayı belirli aralıklarla yaparsak daha sağlıklı bir görüntü elde ederiz. Tek uygulamada etkisini görmek mümkün değildir. Bundan dolayı etkisini görmek için acele etmemek gerekir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder